Neden Bakım ve Onarım Anlaşması Yapılmalıdır?

Şirketlerde artan masa başı iş ihtiyaçlarıyla birlikte kullanılan cihazlarla olan etkileşimler de artmakta ve hatta bu artan etkileşim ile birlikte karmaşık problemlerin de artışı beraberinde gelmektedir. Kullanılan donanımlar ve yazılımlar her geçen gün gelişmekteyken, kimse kullanıcılarının da buna paralel olarak gelişmesini bekleyemez. Gelişen teknoloji, yanında getirdiği yeni problemler ile daha karmaşık haller almakta, bu da işin içinden çıkılmaz bir durum oluşturmaktadır. Bu yüzden her şirket kendi bünyesinde ve/veya dışarıdan bir IT hizmeti almak durumundadır.
IT hizmetleri şirketlerin doktorları gibidir. Kalbinden, atar ve toplar damarlarına, beyninden gözlerine kadar her şeyi kontrol altında tutar, Check-up yapar, teşhis eder, müdahale eder ve gerekirse de ameliyata alır. PC’den printer’a, network’ten firewall’a, server’dan backup sistemine, üretimdeki ERP sistemine, Endüstriyel Kiokslardan depodaki el terminallerine kadar her sistemi hayatta tutmak, en ufak problemde dahi hemen müdahale edilmesini sağlamak, hiçbir işi aksatmamak tamamen IT hizmeti almayla doğru orantılıdır. IT Hizmeti alan şirketler, bu şekilde karmaşık yapıları yönettirip aksaklıklar yaşamadan iş yaşamına devam edebilmektedir. Her firmanın kendi ölçeğine göre IT sistemi bulunmaktadır. Küçük ve orta ölçekli firmalar mevcut sistemlerinin yönetilmesi konusunda maliyet performans hesaplarını daha dikkatli yapmaktadır. Burada 2 tane alternatif oluşmaktadır; ya bilgi işlem personeli alıp maliyetlerinden çok daha fazla ücret ödeyip hizmeti alır, ya da dışarıdan IT hizmeti alarak sadece bir personelin edindiği bilgi birikimin dışında birçok kişinin edindiği tecrübeleri bünyesine katar ve bunun çok daha altında bir bedelle hizmetini satın almış olur. IT Hizmeti veren firmalar, bünyelerinde anında hizmete hazır online destek personelleri bulundurup, uzaktan çözülemeyen her problem için de yerinde destek konusunda en hızlı şekilde personel yönlendirmesi yapabilme kabiliyetinde olmalıdır. Bu hizmeti diler servis usulü ücretlendirmeler şekilde ödeyebilir, dilerseniz de Yıllık Bakım Onarım Anlaşması yaparak sınırsız uzaktan ve yerinde destek hizmetini alabilirsiniz.
Böylece aynı anda;
• Bilgisayarların yazılımsal ve donanımsal problemlerine destek,
• Yazıcılara yazılımsal ve donanımsal destek,
• Network (Kablolu/Kablosuz ağ, Firewall, Switch vb) problemlerine destek,
• Server’a yazılımsal ve donanımsal destek,
• Verilerinizin yedeklenmesi ve korunması konusunda destek,
• IP yada analog santral problemlerine destek,
• IP yada analog kamera problemlerine destek,
• Arızalanan çevre birimlerine (monitör, klavye/Mouse, yazıcı, switch vb) ikame ürün desteği alırsınız.
Bunların dışında Yıllık Bakım ve Onarım Anlaşması yaptığınızda, belki de aldığınız en önemli hizmet kalemi Danışmanlıktır. Danışmanlık, şirketin sahip olduğu IT sisteminin ilerisi için ne kadar yeterli olduğunu, şirketi daha ileriye taşıyacak teknolojik gelişmelerin neler olabileceğini ve bunların sonucunda da kazanç olarak neler vereceğini sizin önünüze koyar.
Bugün adına “Endüstri 4.0” dediğimiz yeni endüstriyel çağın değişimine ayak uydurabilecek her türlü yenilikler ve inovatif çözümler donanımlı IT şirketlerinin Danışmanlığı ile yapılmaktadır. Endüstri 4.0, yani Akıllı Fabrikalar kurabilmek ve yönetebilecek sistemlerin kurulumu konusunda alınacak hizmetin değeri bugün paha biçilemezdir. Yıllık Bakım ve Onarım Anlaşması yaparken hizmet alan tarafın mutlaka IT firması ile arasında Gizlilik Sözleşmesi yapması gerekmektedir. Gizlilik sözleşmesi; Hizmet alan firmanın sahip olduğu tüm çalışmalarının dışarıya taşınmasını ve 3. Kişiler tarafından paylaşılmasının önüne geçmek için yapılır. Bu, bakım ve onarım sözleşmesi yapılırken en çok atlanan ve bir o kadar da önemli bir sözleşme türüdür.